Vandrarhem Garvaren

Een unieke overnachting in het hart van de oude stad van Eksjö

Omgeving

De stad Eksjö

Eksjö is een van de best bewaarde houten steden van Zweden, met architectuur en herinneringen uit meer dan vier eeuwen. Eksjö als stad bestaat al sinds de 15e eeuw, maar werd in het midden van de 16e eeuw afgebrand. De meeste gebouwen die nu in het pittoreske stadscentrum, de oude stad, staan, zijn gebouwd nadat de stad door brand was verwoest en Eksjö is sindsdien relatief gespaard gebleven van grote branden. Veel van de huidige huizen zijn gebouwd in de 16e, 17e en 19e eeuw.

Eksjö biedt zowel culturele en natuurbelevenissen zoals de unieke oude houten stad Filmbyn Småland, Skurugata en Skuruhatt – evenals charmante kleine winkeltjes, prachtige wandel- en fietspaden, en zwemmogelijkheden. Kerstmarkt en Stadsfeest zijn jaarlijks terugkomende activiteiten. Welkom om Eksjö te ervaren!

Meer info op hierover  www.visiteksjo.se

Wandeling op de Höglandsleden bestaat uit 440 km heerlijk wandelen door natuur en cultuur in de Smålandse Hooglanden.

nature-outdoors-shadow-forest-light-camping-adventure-woods-hike_t20_QoyZ0j
rear-view-of-woman-paddling-in-lake_t20_ZLx01n

Höglandets kanotcenter begint bij Bocksjöstugan, anderhalve kilometer ten zuiden van Eksjö, en biedt kanoverhuur en tochten op de rivier de Emån door prachtige hooglandnatuur. 

Ontspannen in de natuur

De omgeving van Eksjö

Skurugata is een ongeveer 800 meter lange kloof die vaak wordt beschreven als het meest eigenaardige natuurverschijnsel van Zuid-Zweden. Een wandeling door de kloof is een prachtige natuurbelevenis. Aan het begin van de kloof is het uitkijkpunt Skuruhatt dat een prachtig en onvergetelijk uitzicht op het landschap biedt.

Meer info hierover op www.visiteksjo.se

Wandelen

Wandeling op de Höglandsleden bestaat uit 440 km heerlijk wandelen door natuur en cultuur in de Smålandse Hooglanden. De route bestaat uit vier verschillende delen, waarvan er twee gedeeltelijk door de gemeente Eksjö gaan. Höglandsleden maakt deel uit van Smålandsleden en strekt zich in verschillende etappes door de hele hooglanden uit. Het wandelpad is oranje gemarkeerd en bewegwijzerd met een vierkant blauw bord met twee wandelaars in het midden. Neem voor een routebeschrijving en kaarten contact op met het toeristencentrum van Eksjö.

Eksjö Tourist Center (+46) (0)381-361 70 turism@eksjo.se

Kanoen

Höglandets kanotcenter begint bij Bocksjöstugan, anderhalve kilometer ten zuiden van Eksjö, en biedt kanoverhuur en tochten op de rivier de Emån door prachtige hooglandnatuur.  Ter plaatse kun je hulp krijgen bij het plannen van een passende reis en ook hulp krijgen bij vervoer van en naar verschillende vertrekpunten. Het is seizoensgebonden geopend van mei tot oktober. Bel voor boekingen en meer informatie. Bengt Koltman tel. nr. (+46) (0)70-857 01 14

WAAR?

Hier vind u ons

Vandrarhem Garvaren

Österlånggatan 31
575 31 Eksjö

Een plek vol historie in Eksjö